“Before Midnight”: Ethan Hawke și Julie Delpy continuă una dintre cele mai frumoase povești de dragoste din filme

5 septembrie 2013 | 0

FILME 2013. Unele povești de dragoste din filme sunt acaparate iremediabil de un farmec aparte, ce rămâne netulburat de trecerea anilor sau de vârsta biologică a actorilor. Este și cazul, iată, trilogiei care de aproape 20 de ani ține deschis cuplul de actori format din Ethan Hawke și Julie Delpy.

A fost mai întâi “Before Sunrise / Înainte de răsărit”, în 1995, o poveste de dragoste dintre un american și o franțuzoaică începută într-un tren pe ruta Budapesta – Viena. A continuat în 2004 cu “Before Sunset / Înainte de apus”, o reîntâlnire la Paris și un scenariu care dă viață uneia dintre cele mai minunate conversații din istoria filmului. Iar acum, în 2013, povestea e readusă în actualitate în “Before Midnight / Înainte de miezul nopții”, o reuniune de familie pe tărâmuri grecești care dezbate problemele de cuplu specifice vârstei de mijloc.

În toate trei filmele, regia e semnată de Richard Linklater, iar jocul celor doi actori, Ethan Hawke și Julie Delpy, este impecabil. Și totuși, se cunoaște acum trecerea timpului peste echipa de producție și personaje, în sensul că multe scene nu mai au vlaga precedentelor pelicule. Rămâne momentul conversației dintre cei doi și gazdele din Grecia, o scenă de colecție realizată cu o dezinvoltură demnă de marile producții cinematografice, dar cam atât.

Dialogul dintre Ethan Hawke și Julie Delpy pare acum, pentru prima dată, ușor forțat, multe momente nu mai au profunzimea discuțiilor din Viena sau Paris. Totuși, prin această pierdere de consistență filmul câștigă prin reinventarea farmecului unei frivolități pe care orice cuplu și-o permite odată cu trecerea anilor.

Oricum, pentru fanii acestei povești, și sunt convins că sunt foarte mulți, noul “Before…” este de neratat. Iar dincolo de poveste, reîntâlnirea cu celebrul cuplu Ethan Hawke și Julie Delpy va fi întotdeauna o mare bucurie pentru orice cinefil.

De reamintit că filmul “Before Midnight” a beneficiat în România de o lansare specială, alături de actorul Ethan Hawke, venit aici să-și sprijine mama în strângerea de fonduri pentru un proiect caritabil.

“Before Midnight / Înainte de miezul nopții” – Trailer

Detalii despre film, pe imdb.com.

Comenteaza