“Man of Steel: Eroul”: Super Superman se întoarce într-un film spectaculos, cu o distribuție de zile mari

20 iunie 2013 | 0

FILME 2013. Generația de puști care se uita în anii ’80 la primul Superman, întruchipat magistral de Christopher Reeve, a așteptat cu nostalgie și nerăbdare producția din 2013 care prevestea reîntoarcerea marelui erou american. Și, iată, miracolul s-a produs: Superman a revenit pe marile ecrane mai bun, mai puternic și la fel de pregătit să salveze planeta Pământ.

Cel mai spectaculos film al anului

Man of Steel: Eroul”, în regia lui Zack Snyder (“300”, “Watchmen”) este, până acum, cel mai spectaculos film din acest an. Cu o distribuție de zile mari și un buget pe măsură (225 milioane dolari), pelicula 3D a avut încasări în SUA de peste 125 milioane dolari doar în primul weekend de la lansare. De miercuri seară, noul Superman poate fi văzut și în cinematografele din România, la primele proiecții sălile de cinema fiind deja arhipline.

Russell Crowe și Kevin Costner, tații lui Superman

În rolul lui Superman a fost ales actorul Henry Cavill, cunoscut publicului în special din serialul “The Tudors”. O alegere inspirată, Cavill reușind să transmită mesajul noului erou american: ușor flegmatic, extrem de calm și, mai ales, cu o musculatură de invidiat.

Noul Superman are însă parte de doi tați pe măsură: Russell Crowe (părintele de pe planeta Krypton) și Kevin Costner (tatăl pământean). Amândoi se dovedesc a fi la fel de carismatici în rolurile din “Man of Steel”, fiind o reală plăcere să urmărești scenele în care aceștia apar.

Planeta Krypton vs. Planeta Pământ

Dincolo de efectele speciale reușite, dar nu foarte numeroase, în “Man of Steel” surprinde interesul mare acordat părții descriptive, poveștii. Spectatorii au ocazia să afle pe larg istoria planetei Krypton, de pe care ajunge pe Pământ eroul Superman, precum și elementele cheie ale luptei galactice cu generalul Zod (interpretat exemplar de Michael Shannon -”Boardwalk Empire“, “Machine Gun Preacher“).

Nelipsita poveste de dragoste a “pământeanuluiClark Kent este bine dozată, iubita lui Superman fiind interpretată de actrița Amy Adams (“The Master“, “Leap Year“). Surprinde, dar nu deranjează, absența “jurnalistului” Kent în întreaga poveste, dilema fiind totuși rezolvată la final.

Noul Superman, un reper cinematografic

O mențiune specială la acest film se cuvine adusă lui Christopher Nolan (regizorul celui mai bun Batman – “The Dark Knight”) care a lucrat la scenariul “Man of Steel”. Influența lui se simte încă din titlul filmului, evitând cuvântul Superman, la fel ca și în cazul recentelor producții din seria Batman.

De altfel, se poate spune că “Man of Steel” se dovedește a fi unul dintre cele mai bune filme de gen din ultimii ani și cred că această producție va deveni un reper cinematografic, asemeni lui “The Dark Knight” sau “Avatar”. Așadar, oricând aveți ocazia, nu ratați filmul verii 2013: “Man of Steel”, mai bine de două ore în compania unui Super Superman de super calitate.

“Man of Steel: Eroul” – Trailer

Detalii despre film, pe imdb.com.

Sursa foto: facebook.com/manofsteeleroul.

Comenteaza