Moda din secolul XIX, la mall: Costumele din “Aferim!”, expuse la AFI Cotroceni

8 martie 2015 | 0

Cel mai aşteptat film românesc al anului, “Aferim!”, în regia lui Radu Jude, beneficiază de mai multe evenimente inedite înainte de lansarea oficială în cinematografe, din 13 martie. Astfel, la mall-ul AFI Cotroceni din Bucureşti sunt expuse costumele purtate de personajele principale din film, o adevărată colecţie de modă din secolul al XIX-lea.

Costumele au fost realizate de designerul Dana Păpăruz, în colaborare cu mai mulţi consultanţi specializaţi în vestimentaţie civilă şi militară. Pentru acest film au fost create aproape 2000 de costume, toate reproducând fidel moda din secolul XIX. Scenografia expoziţiei din AFI Cotroceni este semnată de Adrian Cristea.

Aferim!” a câştigat anul acesta trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de film de la Berlin. Filmul spune povestea unui rob fugar din secolul XIX, acţiunea având loc în Ţara Românească. În rolurile principale pot fi văzuţi actorii: Teodor Corban, Mihai Comănoiu şi Cuzin Toma.


Sursa foto: Contul de Facebook al filmului “Aferim”

Dana Păpăruz a lucrat ca designer de costume la mai multe proiecte cinematografice de top, printre care amintim “Borat” (2005) şi “După dealuri” (2012.

“Aferim!”, în regia lui Radu Jude – Trailer

Comenteaza