“Muzeul Vieţii Cotidiene în Comunism”, la Botoşani: Cum arătau o locuinţă, o fabrică sau o alimentară înainte de 1989

6 martie 2015 | 0

Una dintre cele mai inspirate iniţiative din ultima vreme îşi arată roadele la Botoşani. În micul orăşel de provincie se va deschide “Muzeul Vieţii Cotidiene în Comunism” (MuViCC), după o idee a scriitorului Dan Lungu.

Proiectul a fost iniţiat şi dezvoltat de Asociaţia CulturEst şi a primit deja de la primăria Municipiului Botoşani un sediu într-o hală industrială. Arhitectura muzeului a fost decisă printr-un concurs internaţional, iar vizitotorii vor putea vedea aici cum arătau înainte de 1989 o locuinţă, o sală de clasă, o alimentară sau o fabrică.

Potrivit site-ului oficial al muzeului, în perioada iunie-septembrie 2014 s-a desfășurat o campanie de colectarea de obiecte muzeale la care au participat elevi-voluntari de la liceele din Botoșani. Acestea vor fi expuse aici cu scopul declarat de a face cunoscută la toate nivelele sociale perioada comunismului (1945-1989). Cei interesaţi în donarea diferitelor obiecte din acea perioadă o pot face consultând informaţiile de pe site-ul proiectului.

Cum va arăta “Muzeul Vieţii Cotidiene în Comunism” din Botoşani

Comenteaza