Angela Gheorghiu îşi face debutul în rolul principal din “Werther”, pe scena Operei din Viena. Regia e semnată de Andrei Şerban

4 martie 2015 | 1

Emoţii pentru soprana Angela Gheorghiu, având în vedere faptul că joi, 5 martie, va debuta în rolul principal din opera “Werther”, de Jules Massenet, pe scena Operei de Stat din Viena. Ea va interpreta rolul Charlottei, toate biletele pentru primele trei reprezentaţii fiind deja epuizate.

Orchestra Operei de Stat din Viena este dirijată de Frederic Chaslin, iar partenerul de scenă al Angelei Gheorghiu va fi tânărul tenor francez Jean-Francois Borras. Este pentru prima dată când în rolul principal din această operă a fost aleasă o soprană de prim rang, acest rol fiind de obicei rezrvat mezzo-sopranelor.

Opera “Werther” de Jules Massenet a fost pusă în scenă la Opera din Viena în anul 2005 de regizorul român Andrei Şerban, care de altfel figurează şi astăzi pe afişul principal al spectacolului de pe site-ul oficial. La acea vreme Andrei Şerban a colaborat cu Opera din Viena la solicitarea directorului de atunci, românul Ioan Holender.


Sursa foto: Contul de Facebook al Angelei Gheorghiu

Am înregistrat în trecut în studio rolul Charlottei, însă este pentru prima dată când îl interpretez pe scenă, într-un spectacol de operă . Mă bucur că debutul meu are loc chiar în oraşul în care opera lui Massenet s-a auzit pentru prima dată şi sper ca reprezentaţiile pe care le vom oferi acum publicului vienez să scrie o pagină frumoasă în istoria acestei partituri. Opera oferă un privilegiu rar – acela de a crea experienţe muzicale proaspete cu partituri centenare, de a debuta în noi formule şi în noi spectacole – iar această continuă înnoire mă încarcă de emoţie şi energie“, declară Angela Gheorghiu într-un comunicat de presă.

Un comentariu on “Angela Gheorghiu îşi face debutul în rolul principal din “Werther”, pe scena Operei din Viena. Regia e semnată de Andrei Şerban”


  1. Culturale.ro » Steagul României, fluturat pe scena Operei din Viena la spectacolul “Werther”, cu Angela Gheorghiu în rolul principal a spus:

    [...] Opera “Werther” a fost pusă în scenă la Opera din Viena în 2005, regizor fiind românul Andrei Şerban, care apare şi astăzi pe afişul spectacolului. Anul acesta, în data de 5 martie, „Werther” s-a jucat pentru prima dată la Viena cu soprana Angela Gheorghiu în rolul principal. (Detalii AICI) [...]

Comenteaza