Anna Țifu și vioara sa magică, alături de Orchestra Sinfonica Nazionale della RAI

10 septembrie 2013 | 0

Seară magică, luni, la Festivalul George Enescu: în timp ce la Ateneul Român actorul John Malkovich juca magistral în producția „The Infernal Comedy – Confessions of a Serial Killer / O crimă melodramatică”, la Sala Palatului tânăra violonistă Anna Țifu își vrăjea spectatorii, într-un recital susținut alături de Orchestra Sinfonica Nazionale della RAI, dirijor Juraj Valcuha.

Născută în Italia, la Cagliari, acum 27 de ani, Anna Țifu este pe jumătate româncă, tatăl său fiind un violinist care a cântat mulți ani în Orchestra Filarmonicii „George Enescu“ (Mircea Țifu). Fiind apropiată de mică de muzica clasică, Anna Țifu devine cu ușurință una dintre cele mai apreciate violoniste din Italia, dar și din întreaga lume.

În anul 2007 a fost laureată a concursului Internaţional George Enescu de la Bucureşti, ajungând în scurt timp să concerteze alături de mari orchestre simfonice. Colaborarea cu “Orchestra Sinfonica Nazionale della RAI” a fost de bun augur pentru spectatorii Festivalului George Enescu din acest an, aceștia având posibilitatea să se bucure de măiestria talentatei violoniste într-o veritabilă seară de gală a muzicii de cea mai bună calitate.

Aplaudată cu căldură de publicul român, Anna Țifu a interpretat remarcabil pe scena Festivalului Enescu “Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră, de Philip Glass”, dar și “Tzigane, rapsodie pentru vioară şi orchestră op. 76, de Maurice Ravel”.

Captură foto: enescu.tvr.ro

Mai multe detalii despre Anna Țifu, pe site-ul festivalenescu.ro.

Comenteaza