Judith Hill, cântăreața descoperită de Michael Jackson: O nouă stea a muzicii s-a lansat la “The Voice” US

5 iunie 2013 | 0

Până acum câteva luni era cunoscută doar într-un anturaj restrâns, format în mare parte din profesioniști. O dată cu decizia de a participa la popularul show TV “The Voice”, cariera lui Judith Hill (Foto) este pe punctual de a exploda.

Dar cine este cântăreața care a scindat America? Născută în 1984 în Los Angeles, Judith Hill are origini afro-japoneze, vorbind fluent și cântând atât în engleză, cât și în japoneză. Are studii muzicale de profil la o Universitate din California, mai multe colaborări alături de cântăreți din SUA și Franța și o dorință nestăpânită de a se impune pe o piață dominată de marketing.

Iar norocul pare să îi surâdă în 2009, când este selectată de echipa mega-starului Michael Jackson. Judith Hill îl impresionează cu vocea sa pe însăși marele Michael, acesta luând decizia de a cânta în duet alături de ea în cadrul turneului “This Is It“.

Judith Hill și Michael Jackson: “I Just Can’t Stop Loving You”

Moartea lui Michael Jackson va stopa cariera lui Judith Hill, care se dovedește a fi puternic afectată de această tragedie. Printr-un concurs de împrejurări ajunge să colaboreze cu unul din câștigătorii “America’s Got Talent” și, mai important, cu regizorul Spike Lee, compunând o serie de balade pentru ultimul film al acestuia.

De altfel, Spike Lee simte imediat că se află în fața unui fenomen, declarația lui pentru revista “Rolling Stone” fiind relevantă: “Judith e un talent fenomenal”.

“The Voice”

Și, în 2013, ia o decizie controversată: se înscrie în concursul “The Voice” US, difuzat de NBC, un loc în care părea că nu au ce căuta artiști cu un CV, totuși, impresionant. Însă decizia ei pare să fie bună: întreaga Americă și, în fapt, întreaga lume află de inegalabila voce a lui Judith Hill.


Judith Hill (Foto: Wikipedia)

La audițiile preliminare cântă formidabil piesa Christinei Aguilera – “What a Girl Wants” și devine favorita specialiștilor la câștigarea concursului. Intră în echipa lui Adam Levine de la “Maroon 5”, dar practic tot juriul „The Voice” e la picioarele ei (pe lângă Adam Levine, Shakira, Usher și Blake Shalton).

Judith Hill la “The Voice”: “What a Girl Wants” (Christina Aguilera)

Trece cu brio primele etape eliminatorii, cântă din ce în ce mai bine cu o naturalețe remarcabilă și are prezențe scenice din ce în ce mai bine lucrate. Surpriză însă, ajunsă în “Top 8” e eliminată, într-una dintre cele mai controversate („șocante” au spus americanii) decizii ale show-ului.

Nu-i nimic, scopul inițial a fost atins: pe Judith Hill o știe în acest moment întreaga lume, melodiile sale au devenit extrem de populare pe YouTube, iar industria muzicală din SUA are porțile deschise pentru ea.

De cât de bine își va gestiona viitorul va depinde în viitor popularitatea sa. Un lucru e cert: este una dintre cele mai bune voci ale momentului.

Judith Hill – “Heal the World” (la Michael Jackson Memorial)

Mai multe detalii despre Judith Hill, pe Wikipedia.

Comenteaza