Opera “Oedipe”, în interpretarea London Philharmonic Orchestra, va deschide Festivalul George Enescu din 2017

14 martie 2015 | 0

Într-o ţară în care elevii nu ştiu la începutul anului la câte materii vor da bacalaureatul, iar firmele nu au habar ce schimbări legislative le vor bulversa afacerile, planificarea unor evenimente pe termen mediu şi lung reprezintă o raritate. Tocmai de aceea, e mai mult decât de apreciat anunţul organizatorilor Festivalului George Enescu privind ediţia din, atenţie, 2017!

Astfel, potrivit unui comunicat de presă, melomanii au fost informaţi încă de pe acum că ediţia 2017 a Festivalului George Enescu va fi deschisă de opera “Oedipe”, de George Enescu, în interpretarea London Philharmonic Orchestra și a dirijorului britanic Vladimir Jurowski.

Este o bucurie și pentru noi, și pentru public să putem anunța deja deschiderea ediției 2017 a Festivalului Enescu cu una dintre dintre compozițiile reper în întreaga lume ale lui George Enescu într-o versiune contemporană, sub bagheta unuia dintre cei mai cunoscuți dirijori la nivel mondial. Festivalul Enescu a început discuțiile cu maestrul Vladimir Jurowski încă din anul 2010. Ele s-au concretizat cu interpretarea Simfoniei a III-a în Festival, apoi cu includerea lucrării enesciene în repertoriul London Philharmonic Orchestra și cu premiera londoneză. Este parte din identitatea Festivalului să promoveze muzica lui George Enescu și, iată, să o ducă peste granițe. Mai mult, maestrul Jurowski își dorește să propună Oedipe și pentru celebrul festival BBC Proms, după interpretarea din Festivalul Enescu. Este o reușită extraordinară pentru România și o onoare pentru Festival să ducă mai departe, în acest fel și la un nivel internațional, muzica lui George Enescu“, a declarat Mihai Constantinescu, director executiv al Festivalului George Enescu. (Detalii – pe site-ul Festivalului George Enescu)

Foto: Dirijorul Vladimir Jurowski la Bucureşti. Sursa: Site-ul London Philharmonic Orchestra

Comenteaza