Orchestra Române de Tineret, sub bagheta dirijorului Lawrence Foster, o surpriză plăcută la Festivalul Enescu

9 septembrie 2013 | 0

Duminică seara, pe scena Sălii Palatului s-a făcut auzită Orchestra Română de Tineret, care a participat, iată, și la Festivalul George Enescu din acest an. O surpriză plăcută acești tineri muzicieni, conduși acum de dirijorul american Lawrence Foster.

În prima parte au interpretat o lucrare de D. Dediu (“Frenesia pentru orchestră op. 84”), dar în special celebrul “Dublu concert pentru vioară, violoncel şi orchestră în la minor op. 102, de J. Brahms“.

Soliști au fost doi reputați instrumentiști, Pinchas Zukerman la vioară și Amanda Forsyth la violoncel. Dincolo de precizia acestora, bucuria transmisă de tânăra orchestră a reprezentat adevăratul deliciu al serii. Acest lucru a fost confirmat și în partea a doua, dedicată lui Ravel. Atunci Orchestra Română de Tineret a interpretat “Rapsodia spaniolă”, dar și celebrul “Bolero”.

Muzică de calitate, multă prospețime și vitalitate și o surpriză extrem de plăcută la această ediție a Festivalului Enescu: Orchestra Română de Tineret, înființată abia acum cinci ani.

Captură foto: enescu.tvr.ro.

Mai multe detalii, pe site-ul festivalenescu.ro.

Comenteaza