“Ştii ce-am făcut în America?” Un muzical ce scoate în evidenţă talentul unui artist complet: Julie Mayaya

9 martie 2015 | 0

În seara finalei Eurovision România, cântăreaţa Julie Mayaya a jucat într-un muzical. Ea este una dintre cele mai bune voci ale momentului şi reprezintă unul din puţinele exemple când printr-un concurs de talente (“Vocea României”) este descoperit un artist veritabil. Pentru că, în mod cert, Julie Mayaya are stofa unui artist veritabil.

Nu ştiu dacă Julie Mayaya a primit vreo ofertă pentru Eurovision, dar după prestaţia din muzical-ul “Ştii ce-am făcut în America?”, pus în scenă la Teatrul Elisabeta din Bucureşti, ar trebui ca producătorii autohtoni să-şi pună nişte întrebări. Iniţial am crezut că ea doar cântă foarte bine. Greşit: în spectacolul amintit descoperi o persoană capabilă să lege cap – coadă un act artistic complet.

Fiind vorba de un muzical, alegerea Juliei Mayaya a fost, evident, inspirată. Toate piesele interpretate de ea au ieşit din tiparele show-ului, fiind de multe ori peste tot ceea ce avea acesta de oferit. Şi, din păcate, lipsa unei mâini forte de regizor a făcut ca spectacolul să semene mai mult cu înşiruirea unui playlist care încearcă să spună o poveste, decât cu o poveste spusă cu ajutorul muzicii.

Oricum, în piaţa artistică românească muzical-urile sunt rare, aşa că trebuie încurajată orice acţiune în acest sens. Iar în spectacolul de la Elisabeta, pe lângă supriza Julie Mayaya, merită remarcat şi actorul macedonean Filip Ristovski, un artist complet ce are toate calităţile pentru a interpreta, în timp, roluri de calibru.

În rest, ar mai fi de apreciat prestaţia dansatorilor Andreea Tănăsuică şi Gabi Nedea, precum şi încercările cântăreţei Anda Dimitriu de a trece peste bariera unui show TV (tot “Vocea României”) şi de a se integra într-un proiect artistic de cu totul şi cu totul alt calibru.

ŞTII CE-AM FĂCUT ÎN AMERICA?” – Spectacol pus în scenă la Teatrul Elisabeta din Bucureşti

Distribuţie: Julie Mayaya, Anda Dimitriu, Filip Ristovski, Raluca Stoica, Roman Manoleanu/Adrian Radulescu, Andreea Tănăsuică, Gabriel Nedea
Regia și coregrafia: Mălina Andrei
Scenariul: Ileana Raducanu
Costumele: Azzara by Mirela Pellegrini, Angelica Dumitrescu
Makeup: Şcoala de Machiaj Cotimanis Show
Scenografia: Delia Ristovski
Lumini: Dan Bujor
Producător: Roxana Priceputu
Detalii despre spectacol, pe site-ul teatrul-elisabeta.ro

Comenteaza