“Zeul măcelului”: O comedie savuroasă pusă în scenă la Teatrul Nottara

7 iunie 2013 | 0

Piesa de teatru “Zeul măcelului / Le Dieu du carnage” a fost scrisă de franțuzoaica Yasmina Reza în 2008. De atunci și până acum a fost montată cu succes pe mari scene ale lumii, simplitatea personajelor și savoarea dialogurilor găsindu-și repede adăpost în sălile de teatru.

Și în România piesa a fost adaptată de mai multe teatre, textul fiind unul care se cuplează ușor pe apetitul spectatorului pentru un umor de calitate. Un exemplu reușit de punere în scenă îl reprezintă varianta de la Teatrul Nottara din București, în regia lui Claudiu Goga.

Avându-i în rolurile principale pe Cerasela Iosifescu, Luminița Erga, Adrian Văncică (din serialul “Las Fierbinți”) și Alexandru Jitea, piesa “Zeul măcelului” se dovedește a fi un bun prilej de destindere artistică.

Actorii sunt în formă, punerea în scenă e simplă, dar bine dozată, povestea curge lin, cu multe momente savuroase. Două cupluri dezbat o dispută violentă între copiii lor și de aici apar o serie întreagă de teme și motive ce surprind cu ironie stereotipurile unei familii moderne din clasa de mijloc.

Adaptabilă cu ușurință la Paris, New York sau București, piesa “Zeul măcelului” merită sacrificul a două ore pentru un teatru de bună calitate. Iar varianta de la Nottara e o bună opțiune în acest sens.

Detalii despre piesă, pe site-ul Nottara.

Comenteaza